hhhh

Kermiskrant Zomerkermis Helmond '16

Frans-Stienen

Frans Stienen, Wethouder Cultuur en stadsmarketing

Voorwoord

Wethouder Frans Stienen: Zomer-kermis gaat van start in Helmond Kermisstad

•••

Met de zomerkermis in Helmond gaat de zomer van 2016 pas echt goed van start. Een kermis met 60 attracties en veel vermaak voor jong en oud, en dat 7 dagen lang. Nieuw voor Helmond zijn dit jaar de attracties Sound Machine en Glazendoolhof Rescue. Ook is er een meet & greet met Ruud Feltkamp van GTST.

Helmond is van oudsher een echte “Kermisstad”. De zomerkermis biedt 7 dagen lang een grote diversiteit van attracties en eetgele-genheden met betaalbare prijzen. Er is veel aandacht geweest voor een goede verdeling van vermaak. Zo is de kermis beter ‘in evenwicht’ en is het voor alle bezoekers aantrekkelijk om uitgebreid over de kermis te struinen. De samenwerking met de horeca en de winkeliers in het centrum is bijzonder goed. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om vanaf 7 juli met z’n allen naar het centrum van Helmond te trekken voor de zomerkermis 2016.

Heel veel plezier en laat de zon maar schijnen!

Met vriendelijke groet,
Frans Stienen,
Wethouder Cultuur en Stadsmarketing

Kortingsbonnen

SELECTEER ZELF JE KORTINGEN

•••

Kortingsbonnen

Download kortingsbonnen overzicht

Voordelig kermisvieren, wie wil dat nou niet? In deze digitale kermis-krant bepaal je zelf welke kortings-bonnen je uitprint en kan je ver-volgens met je eigen bonnenoverzicht genieten van alle fantastische kermis-attracties.

Verdeeld over deze pagina, tussen alle interviews, kleurplaten, en overige infor-matie door, vind je tal van kortings-bonnen voor vrijwel alle attracties die op de voorjaarskermis te vinden zijn. Onder iedere bon kan je selecteren of je deze één of maximaal vijf keer wilt uitprinten. Heb je bij al jouw favoriete bonnen aangegeven hoe vaak je ze wilt printen? Dan kan je rechtsonder in het scherm de afdrukopdracht starten. Er verschijnt een PDF overzicht van al jouw geselecteerde kortingsbonnen die je vervolgens kan opslaan en/of uitprinten om mee te nemen naar de kermis.

Kom je er niet uit of geeft het printsysteem op jouw pc problemen? Mail ons dan op info@onlinekermiskrant.nl en we helpen je graag verder. Wil je gewoon snel je kortingsbonnen kunnen download? Geen nood! Download hieronder direct een compleet overzicht:

DOWNLOAD OVERZICHT
KORTINGSBONNEN

kermishelmond.nl-orange

Openingstijden

Helaas, de kermis is alweer voorbij!

Donderdag 7 juli 2016
van 16.00 tot 01.00 uur

Vrijdag 8 juli 2016
van 13.00 tot 01.00 uur

Zaterdag 9 juli 2016
van 13.00 tot 01.00 uur

Zondag 10 juli 2016
van 13.00 tot 01.00 uur

Maandag 11 juli 2016
van 13.00 tot 01.00 uur

Dinsdag 12 juli 2016
van 13.00 tot 01.00 uur

Woensdag 13 juli 2016
van 13.00 tot 01.00 uur

Interview exploitant Van Hezik

ouderwets verdwalen in het allernieuwste spiegeldoolhof

Dit voorjaar verscheen er een nagelnieuw spiegeldoolhof op de Nederlandse kermis, geëxploiteerd door de familie van Hezik. Al in het eerste jaar van de tournee over enkele van Nederlands grootste kermissen wordt de attractie deze week ook op de Helmondse zomerkermis begroet. Daar willen we graag het mijne van weten en dus vervoegen wij ons tot betreffende Familie. Paul van Hezik staat ons daarbij te woord en praat ons ruimschoots bij. Een verrassend en gedetailleerd verhaal brengt ons uiteindelijk bij de geboorte van de Rescue.

Zelf ben ik eigenlijk “gewoon” een burgerjongen“, legt hij uit. “Anders dan veel andere exploitanten reisden mijn ouders helemaal niet op de kermis. Toch was er wel een band met enkele exploitanten. Mijn ouders hadden een café in Enschede en waren bevriend met de familie Hoefnagels, exploitanten van het eerste uur. Zij reisden o.a. met een draaimolen en cakewalk. Soms logeerden ze ook bij ons“. Het kermisleven dat zij leidde sprak zeer tot de verbeelding van Paul. Toen zelf nog een jong jochie zocht hij de fam. Hoefnagels regelmatig op en hielp dan met kaartjes ophalen.

Op zijn zestiende ontmoet hij Etienne Albers. Zij komt wel uit een echte reizigersfamilie. Haar ouders serveren de smakelijkste poffertjes en zijn overal in het land graag geziene gasten. Het is in die tijd dat Etienne al een weloverwogen keuze heeft gemaakt. Het kermisleven is moeilijk, reden om samen met haar broer Piet een horecazaak te starten, gevestigd in Deventer.

Aanvankelijk is “slechts” sprake van een gewone vriendschap tussen Paul en Etienne, maar enkele jaren later gebeurt toch wat vrienden al voorzagen: “de vlam slaat in de pan”. Ze worden een hecht koppel en besluiten als echtpaar samen door het leven te gaan. Dat heeft ook zakelijk gevolgen. Samen beginnen ze een broodjeszaak, pal naast het café.

 

Er wordt hard gewerkt. Als een gezin is gesticht is er eigenlijk maar weinig tijd voor de kinderen en elkaar. Temeer daar met een eetzaak ook evenementen worden bezocht.

Het is een keerpunt in hun leven. Rijp beraad doet besluiten het roer danig om te gooien. Er wordt gekozen voor de kermis. Met de aanschaf van de Shake in 2005 is het kermisbedrijf een unieke attractie rijker. Maar, al snel ontdekt Etienne dat in een kassa zitten haar weinig inspireert. “Kassawerk is saai“, zo vult ze Paul aan. En dan sluipt het horecaverleden ook op de kermis in de bedrijfsvoering. Meerdere grillzaken worden gerealiseerd. Dat werkt een aantal jaren perfect maar dan doen zich bij Paul flinke gezondheidsproblemen voor. Er moet rustiger aangedaan worden, zo benadrukken de artsen. Het is de reden dat de Shake met pijn in het hart wordt verkocht aan een park in Irak waar het nog altijd haar rondjes maakt.

De verkoop van de Shake betekent niet dat op de lauweren gerust kan worden. Er zullen immers inkomsten moeten worden gegenereerd. Een gezin moet worden onderhouden. En dan krijgt het sluimerende idee van een Spiegeldoolhof meer en meer vorm. Steeds enthousiaster worden ideeën en kennis opgedaan, resulterend in de eerste bouwwerkzaamheden in het najaar van 2015 als een trailer wordt gebouwd. Het is de aanzet tot een aantal maanden van hard werken. Een team van kunstenaars is er welhaast dag en nacht mee bezig want “de lat is hoog gelegd”. Rescue (de naam werd bedacht op de zomerkermis van Deventer) moest een opzienbarend, aantrekkelijk vormgegeven en tot de verbeelding van jong en oud sprekende nieuwe attractie worden. Daarbij werd dus niet over een nacht ijs gegaan.

Voor het kleurige en hedendaagse decoratiewerk is vertrouwd op de kwaliteiten en visie van BB decorateurs in Zaandam. Dat ze daar bijzonder goed in zijn geslaagd, daar twijfelde eigenlijk niemand aan. Ondertussen tikte de tijd door en moesten aan de vooravond van het nieuwe seizoen de nodige werkzaamheden nog worden verricht.

Alle zeilen werden bijgezet om de première van de Rescue, gegund aan de voorjaarskermis van Hilversum, te kunnen waarborgen. Enkele dagen voor aanvang van deze kermis arriveert het transport en is een eerste keer “in het echt” opbouwen spannend voor iedereen. Kermisspotters vergapen zich eraan. De attractie overtrof hun stoutste verwachtingen. Logisch, want voorzien van een reeks indrukwekkende ornamenten, en een imposante helikopter boven de kassa, is dit 2 etage tellende spiegeldoolhof een eye catcher van formaat.

De frisse, spannende printen en prachtige led-verlichting maken het Rescue labyrint tot een absolute aanwinst. Helmond is daarom bijzonder verheugd de attractie op haar kermis te mogen begroeten. Hier worden we blij van, zo klonk het.

Overigens is er, naast het beleven van een spannend verdwaalavontuur, ook alle reden om te lachen met een unieke collectie lachspiegels die u in het doolhof zult aantreffen.

Rescue is daarom pret voor het hele gezin; komt u ook verdwalen?

Interview exploitant Vallentgoed

Bij het Europarad kijken ze heel anders naar de Helmondse kermis

Jaarlijks mag de Helmondse kermis rekenen op een aantal blikvangers van formaat. Dat laatste moet u letterlijk lezen want met de komst van het Europarad prijkt er deze editie een bijna 40 meter hoog reuzenrad in het centrum. De exploitatie is in handen van de familie Vallentgoed. Al meer dan een eeuw lang zijn zij de brengers van onvervalst kermisver-maak.

Dat begon allemaal in 1890 toen grootvader Louis op reis ging met een kop van jut.

Bootjesschommels en de Spin

In 1896 werd de overstap gemaakt naar een bootjes-schommel. Deze attractie was een groot succes. Reden voor de aanschaf van een tweede schommel. Beide schommels waren uitgerust met een orgel en werden werden vervoerd met paard en wagen of trein. In 1915 nam zoon Hendrik de schommel van zijn vader over.

In de winter ging het orgel mee naar de ijsbaan om wat te verdienen. Er waren toen immers geen kermissen maar de kosten gingen gewoon door.

Twee van Hendriks zonen nemen in 1952 het stokje over als zij besluiten met de schommels op reis te gaan.  Beide exemplaren worden uiteindelijk verkocht. De spin is de allernieuwste aanwinst van Henk en Louis. Laatstgenoemde overlijd op jonge leeftijd. Henk besluit verder te reizen met de zoon van Louis, Louis Jr.

Meerdere attracties passeren de revue. Met een Paratrooper, een Twister maar ook een Polyp worden kermissen door het hele land bezocht. Louis Jr is dan al lang Jr. af en getrouwd. Samen met zijn lieve vrouw Rachel hebben zij twee zonen: Jan en Louis.

 

Reuzenrad-smallEind jaren tachtig wordt een tweede Polyp aangeschaft. De eerste met 6 armen.

Kleintjes worden groot. Ook zonen Jan en Louis verlaten het ouderlijk nest maar blijven de kermis trouw.

Het Europarad

Zoon Jan Vallentgoed gaat daarbij in de winter van 1994/95 over tot de aanschaf van een Reuzenrad, dat eind jaren tachtig was gebouwd door attractiebouwbedrijf Nauta-Bussink. Gekozen voor de hoofdkleuren blauw en geel werd het rad tot Europarad gedoopt en was de familie Ropers uit Apeldoorn de eerste eigenaar.

Veiligheid hoog in het vaandel

Jan besluit het rad kort na de aankoop volledig op te knappen en wil dat het via keuringen aan de strengste veiligheidseisen voldoet.

De landsgrenzen ver voorbij

Het reuzenrad reist daarna door meerdere Europese landen. Contacten met een organisator in de UK leiden tot groot avontuur als wordt besloten om met het reuzenrad naar de Verenigde Arabische Emiraten te vertrekken om daar het wereldberoemde Dubai Shopping Festival te bezoeken.

Terug in Nederland reisde het reuzenrad één seizoen door Europa om het volgende jaar weer terug naar Dubai en aansluitend naar Abu Dhabi te gaan.

 

Daarna maakt het rad nog vele avonturen mee en is ze in binnen- en buitenland een absolute topattractie. Ook op enkele winter-evenementen is het Europarad de blikvanger en geliefd bij jong en oud.

Beleving, daar draait het om

Perfectionistisch ingesteld onderhoud Jan de attractie subliem en worden steeds meer veranderingen doorgevoerd. Led licht, een compleet nieuwe kassa, fraaie vlaggen en borden met attractie informatie, het zijn slechts enkele van de vele toevoegingen die meerwaarde betekenen in de beleving van de bezoekers.

Ondertussen is een nieuwe generatie Vallentgoed aan het opgroeien. Zonen Jan en Louis hebben het gezin compleet gemaakt en staan vader Jan dikwijls bij.

Ongetwijfeld zullen ook zij vroeg of laat met een attractie gaan komen. Zover is het nu nog niet en daarom is het goed mogelijk dat ook zij u van harte welkom heten als u komt genieten van het geweldige uitzicht dat het Europarad u biedt. Jan nodigt u van harte uit om de kermis ook eens van een andere kant te bekijken, het zal u beslist bevallen. Bon Voyage!!

Slider-Opening

DONDERDAG 7 JULI 2016 - VANAF 16.00 UUR

OFFICIËLE OPENING

Bij het Glazendoolhof Rescue

MEET & GREET DE KERMISBEER

reuzenrad-blur

VRIJDAG 8 JULI

MEET & GREET RUUD FELTKAMP

Vanaf 20.00 uur

Gezellig kermis vieren vanaf 13.00 uur!

schminken

ZATERDAG 9 JULI

Gezellig kermisvieren vanaf 13.00 uur!

GRATIS SCHMINKEN

ZATERDAGMARKT

Kanaaldijk N.O. / Vanaf 8.30 uur

bg-10-juli

ZONDAG 10 JULI

Gezellig kermisvieren vanaf 13.00 uur!

Slide thumbnail

MAANDAG 11 JULI

Gezellig kermis vieren vanaf 13.00 uur!

11.00 UUR - PRIJSUITREIKING KERMISPRIJZEN

17.00-20.00 UUR - STREETPARADE

16.00 UUR - TOETERMAN

Slide thumbnail

DINSDAG 12 JULI

Gezellig kermisvieren vanaf 13.00 uur!

schminken

WOENSDAG 13 JULI

Gezellig kermisvieren vanaf 13.00 uur!

GRATIS SCHMINKEN

WOENSDAGMARKT

Vanaf 8.30 uur, Noord Koninginnewal

 

Interview exploitant v/d Veen

Winterse toestanden bij de Snow jet

Niet alleen voor hoogte moet je op de Helmondse kermis zijn. Ook de liefhebbers van snelheid, spanning en sensatie komen op de Helmondse kermis volop aan hun trekken. Reden dat op de zomerkermis van dit jaar ook plaats is gemaakt voor de Snow Jet. Een snelheidsmonster waar je het warm, of liever “koud” van krijgt. Voor sommigen is de attractie “een oude bekende”, voor anderen zal de komst van deze topattractie een eerste kennismaking betekenen maar voor een ieder geldt dat een ritje in de Snow Jet de garantie is voor een avontuurlijke reis door een besneeuwd winterlandschap.

Voor ons betekende de komst van deze in winterse sferen gehulde attractie een onderhoudend gesprek met uitbaters Reinard en Afke van der Veen. Als kermisman in hart en nieren kreeg Reinard het kermisvak met de paplepel ingegoten. Dat kon ook niet anders, als telg uit een echte kermisfamilie. Als zoon van Louis en Coby van der Veen groeide hij samen met zijn broer en zus op, daar waar de kermis hen bracht.

Vader en eerder ook grootvader, brachten volop vermaak op de Nederlandse kermissen. De Round Up is zo’n zaak. Deze attractie is ook nu nog, en bij wijze van uitzondering, op een enkele kermis in ons land te vinden. Door vaderlief zelf gebouwd is het deze zaak waar Reinard in zijn eigen jeugd vertrouwd mee raakt. Meer en meer helpt hij bij de exploitatie ervan. In die jaren ontmoet hij Afke Vonk, zijn grote liefde, en start hij met vader Louis een bedrijf op dat zich bezighoud met exploitatie van kermisattracties.

Het is 1992 als Reinard en Afke samen met de Round Up op reis gaan. Inspelend op de behoefte aan spektakel onder de bezoekers wordt in 1993 de Snow Jet aangeschaft. Afkomstig uit een park wordt de attractie volledig opgeknapt en compleet gerestyled. Niets aan het toeval overlatend wordt de attractie een plaatje om te zien en een groot succes op de kermissen die bezocht worden. Het publiek is lyrisch en schreeuwt het uit als op volle snelheid wordt gedraaid. De gondeltjes van deze zogenaamde Matterhorn (berg- en dalbaan) zoeven dan met zo’n tachtig kilometer per uur in het rond en hangen zo nu en dan in een hoek van soms meer dan 90 graden.

Gedurende de jaren die volgen wordt de attractie verder vervolmaakt. Een sneeuwmachine, schitterende decoraties een prachtige lichtshow, een ritje in de Snow Jet betekent dat je meegenomen worden in een compleet andere wereld.

Snowjet-afbWe nemen u in het verhaal mee naar 2008 als wordt besloten om een tweede exemplaar aan te schaffen. Ook deze attractie wordt voorzien van schitterende decoraties en wordt, hoe kan het ook anders, gedoopt tot de “Snow Jet 2”. Een ijzig wintergevoel uitstralend is de attractie toch kleurig en weet ze net zulke adembenemende snelheden te halen als haar voorganger.

 

Het is de Snow Jet 2 waar Helmond zich op mag verheugen en waarin de passagiers over bergen en dalen zullen reizen, uitkijkend op een landschap dat in diep winterse rust is gehuld. Besneeuwde bergtoppen en ijsschotsen razen steeds sneller voorbij als langzaam maar zeker het tempo wordt opgevoerd. Alsmaar sneller dendert “de trein” voort tot aan het moment dat de motoren vol open gaan en de gondels welhaast over de baan vliegen. Wat een spanning, wat een snelheid en wat een sensationele beleving. Terwijl de sneeuw de mensen om de oren vliegt en een winters deuntje je spontaan naar kerst doet verlangen komen de passagiers met het afnemen van de snelheid “weer op aarde”.

De Snow Jet is beslist een unieke attractie. Er bestaat op de Nederlandse kermis geen gelijke van. Reden te meer dat Helmond bijzonder in haar nopjes is dit ijskoude snelheidsmonster op haar kermis te mogen begroeten. Verbaas u daarom niet als de winter dit jaar heel vroeg invalt.

Nieuw logo Helmond Kermis

Nieuwe logo Helmondse Zomerkermis

Nieuwe logo Helmondse Zomerkermis

Helmond kermis is dit jaar voor het eerst een nieuwe weg ingeslagen met o.a. een 10-daagse kermis in het voorjaar. Ook voor de zomerkermis staan er een aantal wijzigingen op het programma. Zo zal er o.a. een podium komen waar diverse optredens zullen plaats vinden. Dit terrein zal een sfeer uitstralen van een beachclub waar je rustig een drankje kunt drinken op het terras en waar je kunt genieten van gezellige muziek op de achtergrond.

Vanwege het inslaan van een nieuwe weg, werd het ook tijd voor een nieuw kermislogo wat meer aansluit bij de toekomstvisie van de kermis. Namelijk niet alleen maar kermisattracties bieden maar zeker ook andere partners de ruimte bieden om een evenement om de kermis heen te organiseren.

logo-Kermis-Helmond

Oude logo Helmond Kermis

In het oude logo waren bovendien ook nog de Kubuswoningen te zien. Zoals iedereen weet is Theater Speelhuis helaas in 2011 afgebrand en klopt het niet dat het theater nog wel deel uit maakte van het logo. Bovendien mistte het logo de voorruitgang die de kermis graag wil uitstralen. De kermiscommissie heeft daarom reclamebureau Itch uit Helmond de opdracht gegeven om een nieuw kermislogo te ontwerpen wat met haar tijd mee gaat. U zult het nieuwe logo op verschillende uitingen gaan terugvinden in de stad.

•••••••••••••••••••••••••••••

kermishelmond.nl-orange

160628_GJD_Beachclub-de-Haven_Poster-LQ

beachclub de haven

160628_GJD_Beachclub-de-Haven_Poster-LQ-bannerTijdens de zomerkermis van 2016 wordt er een heuse beachclub opgetuigd op het Havenpark, middenin het kermisterrein. Loungen, genieten, cocktails en lekkere muziek zijn de ingrediënten van een verblijf op het mooiste strand van Helmond.

Dagelijks zal er een wisselend aanbod zijn van live muziek in een zomerse setting tussen de attracties in! Onder een grote overkapping, met diverse bars waaronder een cocktailbar gaan we een zomerse kermis tegemoet. Ben jij ook aanwezig? Laat het weten op Facebook!

•••••••••••••••••••••••••••••

Kermisconcerten 2016

160617_GJD_Kermis-Concerten-2016_BannerVan zaterdag 9 juli t/m woensdag 13 juli zullen op een groot podium op de kop van de Markt de Kermisconcer-ten worden gehouden. Vijf dagen lang genieten van een wisselend aanbod muzikanten, DJ’s en popgroepen.

Het programma vind je in de afbeelding hiernaast. Volg het evenement ook op Facebook.
Ben jij erbij? Mis het niet!

•••••••••••••••••••••••••••••

160617_GJD_Kermis-Concerten-2016_Poster-LQ

Interview exploitant Ordelman

Bij de jumbo zie je ze vliegen

De Helmondse kermis kent bij elke editie een zeer uiteenlopend aanbod aan zaken. Dat is de kracht van deze kermis en maakt haar ook zo aantrekkelijk. Van kinderzaken tot de meest spectaculaire attracties en van spelletjeszaken tot een reeks kramen met de meest heerlijke kermislekkernijen. De keuze is groot en eigenlijk alle jaren zijn er wel weer enkele nieuwe zaken te vinden. Familiezaken daarentegen zijn er eigenlijk helemaal niet zo veel en daar komt bij dat juist in deze categorie er op de Nederlandse kermis maar weinig nieuwe zaken verschijnen. Daar is met de komst van de Jumbo resoluut verandering in aangebracht. Dit jaar te vinden op onze Helmondse kermis is deze attractie vol met kleurige vliegende olifanten het nieuwste van het nieuwste.

 

Voor het verhaal achter deze nieuwe attractie moeten we enkele jaren terug in de tijd als Johan Ordelman en zoon Johan Ordelman Jr. in de Tsjechische hoofdstad Praag, ruim duizend kilometer van huis, open staan met enkele attracties.

Toeval in Tsjechië 

Op een vrij moment wordt besloten om een bezoekje te brengen aan een attractiebouwbedrijf dat in de redelijke nabijheid gevestigd is. En dan komt de factor “toeval” om de hoek kijken. Want tijdens een rondgang door het bedrijf zien ze een attractie die tot aan dan onbekend is en opgebouwd staat voor een Russisch pretpark. De interesse is gewekt. Men is onder de indruk en dat wordt alleen nog maar groter als ze vernemen dat er in de omgeving een kermis geopend is waar eenzelfde attractie staat opgebouwd. Samen met nog een familielid wordt de kermis bezocht en alweer is het enthousiasme groot. Een kleurige en bijzonder aantrekkelijke attractie vol vliegende olifantjes spreekt tot de verbeelding van jong en oud. Vele ouders en zelfs opa’s en oma’s vergezellen het jonge kroost om samen in de Jumbo een fantastische vliegreis te beleven.

Allen zijn er van overtuigd. Daar zal ook het Nederlandse publiek voor warmlopen en dus wordt opnieuw een bezoek gebracht aan de fabriek. Na de gesprekken die volgen wordt de knoop doorgehakt en besluiten de kermisondernemers een exemplaar van de Jumbo aan te schaffen. Het is Nijmegen die met de eer strijkt als de Jumbo voor de allereerste keer op de najaarskermis staat opgebouwd. Tevreden wordt vastgesteld dat de gemaakte keuze een juiste is. De belangstelling is groot. Het publiek is bijzonder gecharmeerd van de attractie.

Een echte kinderhit

Roze, mint groen, ijsblauw, de olifantjes hebben allemaal vrolijke kleuren en ook de aankleding van de zaak is tot in de puntjes verzorgd. Kleurige “lichtbloemen” staan rondom de zaak terwijl op elk arm een stoere papagaai is neergestreken.

 

Bij avond geloofd het publiek haar ogen niet als de schitterende led verlichting de attractie maakt tot een sprookje en daarmee tot een lust voor het oog.

In het jaar dat volgt tonen vele gemeentes belangstelling en mag een tweede exemplaar van de Jumbo op hetzelfde enthousiasme rekenen. Het publiek is razend enthousiast en prijst niet alleen de attractie maar ook de exploitatie. Van lang moeten wachten bij een minder druk moment is namelijk totaal geen sprake. Met grote frequentie wordt weer een nieuwe vlucht door het luchtruim gemaakt, waarbij de olifantjes wel tot 6 a 7 meter hoogte kunnen komen.

Met al dit succes staat voor het kermisseizoen van 2017 zelfs een Duitse tournee op het programma. Maar, voor het zover is, is de Jumbo op de Helmondse kermis te bewonderen en hebben wij er alle vertrouwen in dat u de attractie met even veel enthousiasme begroet als in alle andere delen van het land reeds is gebeurd.

“Jumbo Airlines” staat geheel tot uw beschikking, boek daarom snel een vlucht!

‘Testgezinnen’ en Golden Ticket VOOR EEN DAG GRATIS KERMISVIEREN

Ultimate

Ultimate

De vier gezinnen die de Helmondse zomerkermis mogen testen zijn bekend. Door middel van een loting zijn de vier gezinnen uit de vele inzendingen gekozen. De familie Steehouder, Smits, Van der Heijden en Van Lieshout zijn de gelukkigen! De gezinnen zijn inmiddels op de hoogte gesteld en mogen zondagmiddag 10 juli alle vermaakzaken, oefeningsspelen, kinder- en familieattracties en eet- en verkoopzaken op de Helmondse zomerkermis testen en beoordelen.

Uiteindelijk levert de beoordeling een winnende zaak op in elke categorie. De prijzen aan de betreffende kermisexploitanten worden op maandag 11 juli uitgereikt. Voor het uittesten van de Helmondse zomerkermis was enorm veel belangstelling, bijna 200 gezinnen hadden zich aangemeld.

Golden Ticket

Sound Machine

Sound Machine

Wie niet is uitgekozen als testgezin kan toch nog kans maken op een dag gratis kermisvieren. Dit jaar kan men voor het eerst een Golden Ticket winnen. Elke kermisdag wordt er bij één attractie een Golden Ticket verstopt. Om deze ticket te kunnen vinden worden er verspreid over de dag een aantal aanwijzingen gegeven via de Facebooksite van de gemeente Helmond. Deze aanwijzing leidt naar de attractie waar het Golden Ticket is verstopt. Er worden per dag maximaal vier aanwijzingen gegeven. De persoon die de Golden Ticket vindt mag een dag gratis kermisvieren.

•••••••••••••••••••••••••••••

Interview exploitant de Vries

Buitelen in de Bungee

Bent u een trouwe bezoeker van onze kermis dan heeft u een soortgelijke attractie al eens kunnen aanschouwen. De Katapult, ook wel Bungeejump genaamd, zocht het hoger op in het Helmondse luchtruim. Maar, dat kan allemaal nóg gekker, zo meende ondernemer Mo de Vries. Hij zal deze zomer met zijn AirRace Bungee op de Helmondse kermis verschijnen als garantie voor nog meer “Bungee fun”.

Mo is eigenlijk een burgerjongen en komt, enigszins in strijd met de traditie, niet uit een kermisfamilie. Vol is hij er al van kinds af aan van. Hij mag de kermis graag en veelvuldig bezoeken. Zijn kermisbezoeken gaan ook aan de exploitanten niet onopgemerkt voorbij. Met een aantal ervan komt hij in gesprek en groeien vriendschappen.

Kermishulpje

En dan is er een eerste opstapje. Mo besluit te gaan helpen op de kermis. Daar blijkt hij als een vis in het water. Binnen niet al te lange tijd verricht hij kassawerk en komt het bedienen van een attractie al om de hoek kijken. Maar, vooralsnog blijft het bij werkzaamheden die hij in het weekeinde verricht.

Discovery

Dat veranderd volledig als een nieuwe richting aan het leven wordt gegeven. Mo is zo vol van de kermis dat hij de kans om een bestaande attractie over te nemen niet aan zijn neus voorbij laat gaan. Het betreft de Discovery, een spektakelmachine uit de stal van Nederlandse attractiebouwer KMG. Een attractie die in het verleden ook de Helmondse kermis bezocht. Een complete restyle geeft de Discovery een futuristische, ietwat duistere uitstraling.

Meer en hoger

Van hot naar her over de Nederlandse kermissen reizend blijkt Mo gevoelig voor verandering als binnen niet al te lange tijd wordt overgegaan tot de aanschaf van een volgende attractie: de Move It. Deze zaak krijgt de naam Xenox mee maar is eveneens geen blijvertje want, alweer volgt verandering als Mo het “hoger op” wil zoeken. Met de aanschaf van de AirRace slaagt hij daar buitengewoon goed in.

Hoe goed blijkt als tijdens de opbouw van de Tilburgse kermis in 2015 een indrukwekkend transport oprijd en door de liefhebbers gretig op de foto wordt gezet. De Airrace Bungee beleeft op deze kermis haar première en pakt in alle opzichten uit als een absolute blikvanger. Haar aanzien, haar hoogte maar ook haar presentatie en kleurstellingen verdienen de bewondering die het ontvangt.

4,7 G op 50 meter hoogte

De liefhebbers van al dit “kermisgeweld” hebben gekregen waar ze voor gingen. Eenmaal plaats genomen in de stoeltjes, die op hun beurt in een ronde “kogel” zijn aangebracht, is er geen weg terug meer als met het aftellen is begonnen. Alsof met een echte ruimtereis is aangevangen, komen dikke rookpluimen uit de vloer omhoog als de elastieken strak worden gezet. Met enorme kracht volgt daarna een lancering die de kogel met razende snelheid omhoog stuwt en dat tot een hoogte van meer dan 50 meter. Krachten tot 4,7 G komen vrij en plegen een aanslag op het incasseringsvermogen van de passagiers. Zij gillen het uit als blijkt dat ook de kogel zelf alle kanten op om haar as kan draaien. Vele malen wordt de weg naar omhoog en omlaag afgelegd alvorens weer veilig op aarde wordt geland.

Perfectie en ultieme beleving

Gedurende het seizoen van 2015 worden nog een aantal plaatsen bezocht maar, perfectionist als Mo is, wordt dan al uitgedacht hoe de aantrekkelijkheid van de AirRace Bungee nog verder is te vergroten. Recentelijk zijn daarom weer de nodige veranderingen doorgevoerd. Zo zijn powershot elastieken aangeschaft voor nog meer vuurkracht en daarmee een nog grotere lanceringssnelheid. Daarnaast is voor het transport van de kassa een busje in gebruik genomen dat op bijzonder fraaie wijze is bestickerd. Geheel in harmonie met de printen en kleuren van de attractie zelf is sprake van een uniek geheel.

 

En, nu we het toch over uniek hebben, bij avond is de bol die omhoog wordt geschoten voorzien van fonkelende led lichtjes. Het effect is adembenemend. Kom u overtuigen op de Helmondse kermis waar de AirRace Bungee een van de topattracties van dit jaar is.

Zij die op zoek zijn naar een echte kick zijn hier aan het goede adres en hoeven dus niet verder te zoeken. De AirRace bungee is het helemaal.

wegafsluitingWegafsluitingen

Van maandag 4 juli (vanaf 18.00 uur) tot en met donderdag 14 juli zijn het einde van de Noord Koninginnewal, Ameidewal en gedeelte van Watermolenwal afgesloten voor het verkeer. De City parkeergarage is bereikbaar via de Torenstraat en Watermolenweg.

Bewoners van de afgesloten wegen kunnen hun huis tijdens de kermisdagen beperkt met de auto bereiken voor het laden en lossen van bijvoorbeeld boodschappen.

parkeerlogoParkeren

Op de parkeerplaatsen en -terreinen op straat gelden de normale betaaltijden. Op parkeerterrein Ameidewal kan tijdens de kermis niet worden geparkeerd. De bewaakte parkeergarages Doorn-eind en City zijn tijdens de kermisdagen extra lang open, evenals de bewaakte fietsenstallingen Doorneind en Speelhuisplein.

Voor parkeergarage Boscotondo en de fietsenstalling Kasteel Traverse (Parkweg) gelden de normale openingstijden. In alle parkeergarages en fietsenstallingen gelden de normale tarieven. Bij de ingangen van de gemeentelijke parkeergarages en fietsenstallingen vindt u een overzicht van de openingstijden tijdens de kermisperiode.

marktMarkten

De woensdagmarkt van 6 en 13 juli verhuizen naar Noord Koninginnewal. De zaterdagmarkt van 9 juli wordt verplaatst naar de Kanaaldijk N.O.

Terugblik voorjaarskermis Helmond 2016

2e editie kermisconcerten op Markt grootser aangepakt

Helmond timmert met haar kermis hard aan de weg en wil het evenement weer de glans en allure geven die het ooit had.  Mijmerend over hoe de kop van de Markt beter uit de verf kan komen gedurende de kermisperiode is het antwoord van enkele van de aldaar gevestigde horeca in 2015 briljant. Hugo Molleman van Il Borgo, Jan Bakens van Zien en Mark van Helmond van Rest-O-Ricus hebben de koppen bij elkaar gestoken en zien het idee van een reeks kermisconcerten in combinatie met een gezellig terras helemaal zitten. 

ondernemers-markt

Ondernemers op de kop van de Markt zijn er klaar voor.

Dat hadden ze goed gezien. Met groot enthousiasme bij de gemeente over betreffende plannen wordt groen licht gegeven. Gelijk met het opbouwen van de attracties wordt daarom ook een podium neergezet en pakt het initiatief van de horeca gedurende de kermisperiode uit als bijzonder succesvol. Dagelijks is er grote belangstelling en kunnen bezoekers gratis genieten van een reeks optredens. De sfeer is prima en draagt bij aan de totaalbeleving van een uitje naar de kermis voor het publiek. Daarom wordt al gedurende het evenement gemijmerd over een vervolg in 2016. Immers, er leek aan een grote behoefte te worden voldaan.

En dus zijn afgelopen winter de koppen opnieuw bij elkaar gestoken om het voornemen van een vervolg om te zetten in concrete plannen. Omwille van de forse belangstelling bij de eerste editie wordt besloten om voor het evenement meer ruimte te vinden zonder overlast te veroorzaken voor andere partijen. Daarom zal het podium nu iets verder naar achteren worden geplaatst. Voor sfeer en beleving zal gebruik gemaakt worden van fraaie decoraties op en rondom het podium.

Het aanbod zal nog grootser zijn dan verleden jaar al het geval was. Extra investeringen zullen worden gepleegd in o.a. de programmering. Dit om het publiek bij deze tweede editie een dagvullend programma aan te bieden. Zo zijn er ruimere programmatijden, wordt er eerder met optredens aangevangen en zullen ze ook langer doorgaan.

Het kermisconcertenfestival zal aanvangen op zaterdag 9 juli om door te gaan tot en met de laatste dag van de kermis, woensdag 13 juli. De nadruk komt te liggen op disco en soul. Daarbij zullen ook optredens van een 18 koppige percussie theaterband plaatsvinden. Verder zal in samenwerking met het kunstkwartier aan regionale bands de gelegenheid worden geboden om zich aan het publiek te presenteren.

Uiteraard zal er een sublieme geluidsinstallatie worden geplaatst en mag vertrouwd worden op een schitterende lichtshow. Tussen de optredens door zullen dj’s het programma aan elkaar draaien en zorgen voor nog grotere diversiteit in muziekstijlen.

Bedoeld voor jong en oud is iedereen van harte welkom. De drie horeca ondernemers, die zelf zeer kermisminded zijn, zien hun bijdrage van dit jaar helemaal zitten. Zij varen allen op eigen visie maar begrijpen als geen ander dat juist vanuit samenwerken tot hele mooie dingen gekomen kan worden. Zij hebben er alle vertrouwen in dat de tweede editie van het live podium op de kop van de Markt opnieuw een groot succes zal worden en geloven er heilig in dat vanuit hun eerste initiatief in 2015 een nieuwe kermistraditie is geboren.

Voor het allerlaatste nieuws over het evenement kunt u kijken op de speciale Facebookpagina.

Gezellig “aanmeren” bij Beachclub de haven

Slingerend als een lint van bruisend vermaak is de Helmondse zomerkermis weer in een deel van onze binnenstad te vinden. De vele terrassen en horecagelegenheden bieden de mogelijkheid van het “lekker mensen kijken” of even heerlijk relaxen, terwijl van een kop koffie/thee of andere verfrissing kan worden genoten. Helaas kent het parcours van de kermis ook een gedeelte waar deze optie ontbreekt. Vooral ter hoogte van het Speelhuisplein, t/o het Havenpark, kan men verder eigenlijk nergens terecht.

Geert-Blenckers

Ondernemer Geert Blenckers

Dat moest maar eens veranderen, zo vond Geert Blenckers. Geboren en getogen in het mooie Helmond beleefde hij de afwezigheid van een gezellig horecagelegenheid aldaar als een gemiste kans de kermisbeleving verder te optimaliseren voor haar bezoekers.

Zelf ondernemer in de horecabranche en evenementenorganisatie valt ook de horeca in de cacaofabriek onder zijn verantwoordelijkheid. Geert is van jongs af aan zeer ondernemend en een man met visie gebleken. Zo heeft hij ook al een flinke reeks evenementen neergezet. Wipe Out Helmond, Koningsnacht Helmond, USA Car and Bike Meeting, Harbour Dance, het zijn slechts enkele van een nog veel langere lijst met namen. Ook in het Havenpark heeft hij al enkele evenementen mogen neerzetten en is daarom goed bekend met de mogelijkheden die er zijn.

In gesprek met de gemeente Helmond is het idee dat tijdens een van zijn laatste kermisbezoeken opborrelt dan al omgezet tot een deftig draaiboek, waarboven de naam “Beachclub de Haven” prijkt. Een evenement dat naadloos zal aansluiten op het kermisterrein en maximaal zal inspelen op de behoefte van mensen om zich even aan het kermisgedruis te onttrekken. Beachclub de Haven zal in het oog springen omwille van haar uitnodigende mediterrane sferen. Denk hierbij aan zomerse ingrediënten als palmbomen, strand en cocktails maar ook aan een sfeervol groot lounchterras, dj’s en live-acts. Er zullen tevens meerdere bars te vinden zijn waarbij een echte cocktailbar niet zal ontbreken.

Muziek is sfeerbepalend en zal daarom een belangrijk onderdeel vormen. Reden waarom er dagelijks dj optredens zullen plaatsvinden tussen 19.00 en 22.30 uur. Daarnaast zijn er ook ook brass & percussie acts van Salsa en latinbands.

Het moet vooral een knus en sfeervol geheel zijn waarbij het `op vakantie zijn gevoel` zich zo maar van je kan meester maken. Even relaxen, even bijkomen om je vervolgens weer over te geven aan het kermisgedruis.

Als extra staan tevens enkele typische strandbezigheden op het programma. Mogelijk dat ook beach volleybal daar onderdeel van gaat uitmaken. Beachclub de Haven leent zich verder bijzonder goed voor het houden van een bedrijfsborrel, een feestje of ander heugelijk feit dat sfeervol gevierd mag worden.

De haven is dagelijks geopend van 12.00 uur tot aan sluitingstijd van de kermis en is gratis toegankelijk. Inspelend op de grillen van moeder natuur en prettig om te weten is dat een flink deel van het terrein van de Haven overdekt zal zijn. In ons land weet je het immers nooit.

Geert is er helemaal klaar voor en hoopt u van harte te mogen begroeten in zijn tijdelijke “resort”. Voor het allerlaatste nieuws kunt u zich informeren op de speciale Facebookpagina.

kermishelmond.nl-orange

Kermiskranten archief:

 

Deze kermiskrant is ontwikkeld in opdracht van:

Gemeente Helmond


Logo-Gemeente-Helmond

 

Realisatie door:

Frank Veldkamp Fair Design
Groot Creatieve Media


Logo-Frank-Veldkamp-Fair-Design


Logo-Justin-Groot-Creatieve-Media

 

Meer info:

www.onlinekermiskrant.nl