hhhh

Kermiskrant Voorjaarskermis Helmond 2016

Frans-Stienen

Frans Stienen, Wethouder Cultuur en stadsmarketing

Voorwoord

Wethouder Frans Stienen: Helmond is een echte Kermisstad

•••

Als de dagen lengen, het weer langzaam maar zeker beter wordt en mensen snakken om lekker even naar buiten te kunnen gaan, is het tijd voor de Helmondse Voorjaarskermis.

Helmond is van oudsher een echte “Kermisstad”. Wij Helmonders hebben iets met het zwieren en zwaaien, de kleurrijke zaken, de oliebollen, kaneelstokken en andere lekkernijen, die je normaal gesproken alleen op de kermis koopt. De Voorjaarskermis van dit jaar biedt 10 dagen lang een grote diversiteit van attracties en eetgelegenheden met betaalbare prijzen. Er is veel aandacht besteed aan een goede verdeling van vermaak- en kinderzaken over het gehele kermisterrein. Op deze manier is de kermis beter ‘in evenwicht’ en is het voor de bezoekers aantrekkelijk om over de kermis te flaneren. Verder is er een goede samenwerking met de horeca en de winkeliers in het centrum. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om het publiek massaal naar het centrum van Helmond te trekken tijdens de Voorjaarskermis 2016.

Nu maar hopen op goed weer!

Met vriendelijke groet,
Frans Stienen,
Wethouder Cultuur en Stadsmarketing

Kortingsbonnen

SELECTEER ZELF JE KORTINGEN

•••

Kortingsbonnen

Download kortingsbonnen overzicht

Voordelig kermisvieren, wie wil dat nou niet? In deze digitale kermiskrant bepaal je zelf welke kortingsbonnen je uitprint en kan je vervolgens met je eigen bonnenoverzicht genieten van alle fantastische kermisattracties.

Verdeeld over deze pagina, tussen alle interviews, kleurplaten, en overige informatie door, vind je tal van kortingsbonnen voor vrijwel alle attracties die op de voorjaarskermis te vinden zijn. Onder iedere bon kan je selecteren of je deze één of maximaal vijf keer wilt uitprinten. Heb je bij al jouw favoriete bonnen aangegeven hoe vaak je ze wilt printen? Dan kan je rechtsonder in het scherm de afdrukopdracht starten. Er verschijnt een PDF overzicht van al jouw geselecteerde kortingsbonnen die je vervolgens kan opslaan en/of uitprinten om mee te nemen naar de kermis.

Kom je er niet uit of geeft het printsysteem op jouw pc problemen? Mail ons dan op info@onlinekermiskrant.nl en we helpen je graag verder. Wil je gewoon snel je kortingsbonnen kunnen download? Geen nood! Download hieronder direct een compleet overzicht:

DOWNLOAD OVERZICHT
KORTINGSBONNEN

Openingstijden

Helaas, de kermis is alweer voorbij!

Vrijdag 25 maart 2016
van 17.00 tot 24.00 uur

Zaterdag 26 maart 2016
van 13.00 tot 24.00 uur

Zondag 27 maart 2016
van 13.00 tot 24.00 uur

Maandag 28 maart 2016
van 13.00 tot 24.00 uur

Dinsdag 29 maart 2016
van 13.00 tot 24.00 uur

Woensdag 30 maart 2016
van 13.00 tot 24.00 uur

Donderdag 31 maart 2016
van 13.00 tot 24.00 uur

Vrijdag 1 april 2016
van 13.00 tot 24.00 uur

Zaterdag 2 april 2016
van 13.00 tot 24.00 uur

Zondag 3 april 2016
van 13.00 tot 24.00 uur

kermishelmond.nl-orange

Spectaculaire attracties en acties op voorjaars-kermis Helmond

BG-foto-Tsunami

Tsunami

De Helmondse voorjaarskermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 25 maart tot en met zondag 3 april. De kermis staat opgesteld op en rond de Ameidewal, Ameideplein, de Markt en de Watermolenwal. Op de Voorjaarskermis staan zo’n 50 attracties.

Een nieuwe attractie is de ‘Tsunami’, deze spectaculaire attractie ging in première in 2015 en is uniek voor Nederland en komt nu naar de Helmondse Voorjaarskermis. Voor 2016 beleeft de attractie ‘Heroes’ (funhouse) zijn première op de kermis. Al met al zorgen de vele attracties, vermaak- en verkoopzaken en eetgelegenheden ervoor dat jong en oud zich op een betaalbare manier naar hartenlust kan amuseren. De kinderzaken kosten in Helmond € 1,50 (10 ritten voor € 10,-).

Kleur en fotowedstrijd

Voor kinderen is er een kleurplaat die naast dit artikel te downloaden is. De gekleurde platen kunnen worden ingeleverd bij de attractie kinderpolyp op de Markt op vrijdag 25 maart tussen 16.30 – 18.30 uur. Elk kind ontvangt bij inlevering van de ingekleurde tekening een leuk kermisprijsje. Voor jongeren en volwassenen is er een fotowedstrijd via Facebook. Foto’s kunnen worden gedeeld via www.facebook.com/gemHelmond. De leukste kermisfoto’s worden beloond met mooie prijzen, zoals een dagje gratis kermis vieren. De prijzen worden uitgereikt tijdens de officiële opening van de kermis op vrijdag 25 maart.

•••••••••••••••••••••••••••••

Interview exploitant Albers

Chocoladerad

Wie zegt er nou geen ja
tegen 2 kilo chocola?

Toblerone-2-LQ

Superstar – Albers

Initiatief nemen en aan de weg timmeren, eigenschappen die Helmond, als het maar even kan, wil aanmoedigen en belonen. Zeker als het ondernemers betreft waar al een warme band mee is ontstaan in en vanuit het verleden. Zo stond de Familie Albers in de afgelopen jaren al diverse malen met hun “Superstar” in Helmond. Ook verleden jaar nog hingen bezoekers van deze spektakelzaak achterstevoren en ondersteboven in deze top attractie. Deze winter echter vertrok de Superstar naar het buitenland. Vaarwel dus voor het enige exemplaar dat er op de Nederlandse kermis van was te vinden.

 

Zoekt en gij zult vinden

Kermis en artiestenvakbeurs EAS, Zweden.

Kermis en artiestenvakbeurs EAS, Zweden.

Maar, het vertrek van deze unieke attractie betekende dat er ook weer iets nieuwe voor in de plaats moest komen. Geboren en getogen op de kermis zag de 26 jarige Nick Albers het namelijk niet zitten om de kermis te verlaten. In het najaar vertrok hij naar Zweden waar een grote kermis- en artiestenvakbeurs werd gehouden, de EAS genaamd. Tijdens zijn speurtocht naar een mogelijke nieuwe attractie werd veel overwogen, bekeken en besproken. Dan loopt Nick tegen een spelletje aan dat hem direct aanspreekt. Hij is enthousiast, heel enthousiast zelfs maar gunt zich desondanks de tijd om te overdenken. Als het enthousiasme niet wegebt worden (vervolg)gesprekken aangegaan die uiteindelijk leiden tot een deal. Nick zal als eerste kermisondernemer het spel op de Nederlandse kermis brengen en Helmond heeft daarbij de primeur.

Toblerone-LQGezelligheidsspel voor jong en oud

Als we Nick om de uitleg van het spel vragen wordt zijn enthousiasme alleen maar groter. “Het is echt een leuk spelletje en iedereen kan er aan meedoen. Het is helemaal niet moeilijk en werkt volgens een simpel principe.

In de zaak staat een Rad met nummers geplaatst die allemaal te koop zijn. Dezelfde nummers staan ook vermeld – van links naar rechts – op de toonbank. Eenmaal een nummer gekocht is het de bedoeling dat je bij dat nummer gaat staan. Zodra het rad gaat draaien is het spel echt begonnen en neemt de spanning verder toe. Het lot bepaald vervolgens de winnaar want, uiteindelijk zal het rad bij een nummer stoppen. De persoon bij dat nummer is de gelukkige winnaar en mag een één meter lange Toblerone reep van ongeveer 2 kilo in ontvangst nemen.

 

a12-LQ

Met grote frequentie wordt een spel gespeeld, ook als niet alle nummers bezet zijn. Er hoeft dus niet lang gewacht te worden. Elke ronde opnieuw is er kans om de gelukkige winnaar te worden van zo’n duizelingwekkend grote reep. Wordt je van dit unieke familiespel al happy, volgens de wetenschap doet zo’n heerlijke reep er nog een schepje bovenop!

Het chocoladerad is een compleet nieuw spel op de Nederlandse kermis en beleeft haar première dus op de 10 daagse Paaskermis in Helmond. Daar is niet alleen Nick trots op, ook de gemeente Helmond is in haar nopjes met het contracteren van dit geweldige familiespel.

U bent er van harte welkom.

Slider-Opening

VRIJDAG 25 MAART 2016 - VANAF 17.00 UUR

OFFICIËLE OPENING

Bij de attractie 'Heroes' op het Ameideplein

MEET & GREET HET ZANDKASTEEL

THEATER FLAPPELIENTJE

schminken

ZATERDAG 26 MAART

Gezellig kermis vieren vanaf 13.00 uur!

Kinderen kunnen gratis hun favoriete dier op hun gezicht laten schilderen!

koe-patroon

ZONDAG 27 MAART

Gezellig kermisvieren vanaf 13.00 uur!

Optreden van Koelala - vanaf 14.00 uur

Karrewiets-bg

MAANDAG 28 MAART

Gezellig kermisvieren vanaf 13.00 uur!

Optreden van Karrewiets - vanaf 14.00 uur

Slide thumbnail

DINSDAG 29 MAART

Gezellig kermisvieren vanaf 13.00 uur!

schminken-en-gtst-1

WOENSDAG 30 MAART

Gezellig kermis vieren vanaf 13.00 uur!

Kinderen kunnen gratis hun favoriete dier op hun gezicht laten schilderen!

Meet & Greet Jort Knotte! (Job uit GTST) - Vanaf 20.00 uur

Slide thumbnail

DONDERDAG 31 MAART

Gezellig kermisvieren vanaf 13.00 uur!

Prijsuitreiking kinderkermisloterij met clown Desalles

Vanaf 20.00 uur - Naast Paviljoen op de Markt

VRIJDAG 1 APRIL

Gezellig kermisvieren vanaf 13.00 uur!

Groots vuurwerk!

Vanaf 22.00 uur - Locatie Havenpark

ZATERDAG 2 APRIL

Gezellig kermisvieren vanaf 13.00 uur!

Mierlo-Tonnekes

ZONDAG 3 APRIL

Gezellig kermisvieren vanaf 13.00 uur!

Muziek van Mierle-Tonnekes - Vanaf 14.00 uur

Met maar liefst 25 muzikanten brengen ze een dynamisch en toekomstbestendig repertoire van polka’s, evergreens, walsen, meezingers en andere oorstrelende nummers.

kermishelmond.nl-orange

Interview fam. Otten

Thrillrides in Helmond

Take care for the Tsunami

Jarno-Otten

Jarno Otten, exploitant Tsunami

Het is een beetje het geluk van Helmond. De stad viert al vroeg in het voorjaar haar eerste centrumkermis. Het kermisseizoen komt dan pas net op gang en dat betekent dat nieuwe zaken er daarom dikwijls de première beleven. Soms echter verschijnt een nieuwe attractie pas ergens in de loop van het seizoen. De Tsunami van de Fam. Otten is zo’n zaak die laat in het seizoen van 2015 haar eerste kermis beleefde op de Lambertuskermis in Hengelo en daarna nog slechts op enkele najaarskermissen te zien is geweest. 

Helmond is bijzonder in haar nopjes deze all-time spektakelzaak op haar voorjaarskermis te mogen begroeten. Zo blij dat we Jarno Otten opzochten en hem onderwierpen aan een “vragenvuur” want, daar willen we natuurlijk het fijne van weten.

Patent op spektakel

Jarno Otten is begin veertig en exploitant in hart en nieren. Al met vele indrukwekkende attracties bezocht hij kermissen in alle delen van ons land. De Kick Down, Swingt It, Dominator of XLR8, het zijn stuk voor stuk topattracties die allen gerekend mogen worden tot de absolute spektakelzaken die je op een kermis kan aantreffen. Zijn allernieuwste aanwinst, de “Tsunami” is ook al weer zo’n blikvanger en net als alle andere attracties vervaardigd bij attractie bouwbedrijf KMG uit Neede

 

Grote technische vooruitgangen

Jarno krijgt een lach op zijn gezicht als hij ziet hoe aandachtig wij luisteren en noteren, maar praat dan verder. De Tsunami wordt door kenners ook wel gezien als de vernieuwde versie van de Discovery, legt hij uit. Ook deze attractie komt uit de stal van KMG en heeft in een verder verleden ook wel in Helmond gestaan. De Tsunami echter is gebouwd naar de hedendaagse veiligheidseisen. Ook is gebruik gemaakt van de vooruitgang in de techniek. Er zijn dan ook de nodige verschillen met de verouderde versie. Zo kent de attractie “suspended seats”, wat zo veel wil zeggen dat de benen vrij hangen tijdens de rit. Het apparaat is zo’n 25 ton lichter dan zijn voorganger, verbruikt minder stroom en wordt elektrisch aangedreven (bij de Discovery ging dat nog Hydraulisch).

De zaak is voorzien van een zee aan prachtige LED-verlichting en is gethematiseerd in (hoe kan het ook anders) een maritieme stijl. Kleurig en toch fris. Uiteraard zijn de kleuren en printen op de kassa in harmonie met de zaak.

 

Een Tsunami in het centrum van Helmond

De Kermis in Helmond is een populaire kermis en ook geliefd onder de exploitanten. Jarno is dan ook verheugd dat de Tsunami in het aanbod is opgenomen en hij tien dagen lang de kans krijgt om een heuse Tsunami door het centrum van de plaatst “te laten rollen”.

Transport-Tsunami

Transport Tsunami

Bezoekers zullen niet weten wat hen overkomt“, zegt hij. Elke rit is een unieke. In tegenstelling tot eerdere attracties is geen sprake van een voorgeprogrammeerde rit. Hoe groter het aantal passagiers des te meer kans op rotaties van de bank. In het totaal kunnen er 20 personen plaatsnemen. Op en neer deinend gelijk aan een surfer op een grote golf is de Tsunami het neusje van de zalm voor echte avonturiers. Wij kunnen bijna niet meer wachten en zijn bijzonder onder de indruk van zijn verhaal.

Liefhebbers van een thrillride kunnen hun hart ophalen bij deze unieke en bijzonder fraai vormgegeven zaak die, door slimme gebruikmaking van de hedendaagse technische mogelijkheden, op één transport vervoerd kan worden en in slechts enkele uren opgebouwd is.

Jarno verheugt zich op de Helmondse kermis en uiteraard ook op uw bezoek. Hij zal er voor zorgen dat, hoewel de zaak niet met water werkt, het water bij de bezoekers van de Tsunami op de rug zal staan.

Interview fam. Boesveld

Senior en junior:
“Helmond hoort erbij”

MonsterMonster Drop,
de nieuwste hit van
de Fam. Boesveld

Het is best opvallend dat er een aantal exploitanten zijn die zeggen een hele sterke band te hebben met Helmond. Tommy Boesveld Jr., zoon van wijlen Tommy Boesveld Sr., valt daar zeker onder. Jaarlijks keerde zijn vader er naar terug en bezocht hij met een reeks attracties de Helmondse kermis. Tommy Boesveld Sr. was een gerespecteerd ondernemer en had hart voor het kermisbedrijf. Een man met visie die wist wat exploiteren was. Verder was hij ook een van de initiatiefnemers bij het vormgeven van de Helmondse kermis zoals wij die heden ten dage kennen.

 

Familiebedrijf lonkt

Hij was niet bang van hard werken. Alles was altijd even proper en goed onderhouden. Hij had een neus voor nieuwtjes en slaagde er keer op keer in om met absolute blikvangers te komen. Zo reisde hij in de 90’er jaren o.a. met de Condor, Temple of Doom, Roll-Over en Turbo Polyp. Allen verschenen op de Helmondse kermis. Tommy Jr. was er altijd bij. Enkele weken per jaar woonde hij daarom in Helmond en kreeg zodoende een sterke band met deze prachtige stad.

Op zijn 18is hij het familiebedrijf in gegaan. Van zijn vader leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Met een Breakdance ging Tommy zelfstandig op reis. Dat gebeurde voor het eerst  in 1989.

Zo vader zo zoon

Zoals vader altijd in Helmond stond, zo is ook zoon Tommy Jr, er een vertrouwd gezicht. Hij komt er nu al meer dan 25 jaar met zijn Breakdance, de attractie waar de laatste jaren op bijzonder ingenieuze wijze een complete boom in de vloer is verwerkt.

Ook de kinderen van Tommy jr. zijn inmiddels bij het familiebedrijf ingetrokken. Dat ook zij trouw zijn aan Helmond, het spreekt voor zich.

Monsterdrop

Fam.-BoesveldEen superleuk familiespel
en altijd een winnaar

Dit jaar wordt met een geheel nieuw spel naar Helmond afgereisd. Afkomstig uit Amerika wordt Monster Drop als een spannend familiespel aangeprezen, waarbij het zonder twijfel uniek is dat de speler altijd prijs heeft.

Het gaat bij dit spel om een grote ronde schijf dat met constante snelheid ronddraait. Aan de buitenkant van deze schijf zitten vele openingen. Bij elke opening staat een getal (bijv. 7, 10, 50), of een term (bijv. jackpot of “mystery value”). De getallen en termen staan voor te winnen punten.

Zodra het spel start wordt een balletje losgelaten dat via een trechtertje op de schijf valt. Met wat geluk rechtstreeks in een van de openingen. Gebeurd dat niet blijft het balletje rollen totdat het in een opening valt. Iedere bal levert dus iets op.

Eén opening heeft de tekst “Drop bonus ball”, valt de bal daar in en er zijn bonusballen beschikbaar dan vallen deze op de ronde schijf. Ook deze gaan door een opening voor nog meer punten.

Komt een bal al stuiterend door de “monster jackpot opening”, worden nog veel meer punten gewonnen. Per spel worden meerdere ballen gegeven en heeft de speler altijd prijs. Want, vergeet niet, bij de monsterdrop bent u altijd een winnaar.

Voor het grootste gemak wordt u via een touchscreen ook de mogelijkheid geboden om zelf een prijs uit te zoeken. Daarmee is Monsterdrop in meerdere opzichten uniek en echt een attractie van deze tijd.

Interview exploitant Verwijk

Ook Helmond huisvest kermisexploitanten

Heerlijk koppeltje
duiken bij de Trampoline

In al het enthousiasme over kermisexploitanten van elders, die heel erg graag naar Helmond komen, zouden we bijna voorbijgaan aan het feit dat Helmond er zelf ook enkele huisvest. De familie van Hout is zo’n kermisfamilie en is voor velen van u een bekende. Broers Harrie en Karel zijn sympathieke hardwerkende ondernemers en, hoe kan het ook anders, ook zij staan graag op de Helmondse kermis. Al een lange reeks van jaren verschijnt Karel er met zijn Babyflug waarvan de exploitatie inmiddels in handen ligt van zijn dochter. Broer Harrie exploiteerde in het verleden de kinderrijschool terwijl zijn draaimolen nog alle jaren “droog onder een afdakje” voor grote kinderpret mag zorgen.

Trampoline-VerwijkDochter en schoonzoon nemen stokje over

Het kon niet uitblijven dat dochter Peggy en haar man, Klaas Verwijk, ook verliefd werden op de Helmondse kermis. Met hun Trampoline staan zij er ondertussen al weer tien jaar lang. Aanvankelijk alleen tijdens de voorjaarseditie, later ook op de zomerkermis.

 

Toch is dat niet de enige zaak waarmee kermissen werden bezocht, zo praat de 44 lentes jonge Klaas ons bij. Ooit is van start gegaan met een Mini Cars. De stap naar het grootvermaak werd gemaakt met een reuzenrad. Na een aantal jaren van vermaak op hoogte werd de overstap gemaakt naar de consumptieve sector. Het rad werd verkocht en met een notenkraam konden nu de smulpapen op hun wenken bediend worden. In deze periode deed ook de trampoline haar intrede. Het omgaan met kinderen zoals bij de Mini Cars beviel toch wel erg goed. Zo goed dat de notenkraam weer van de hand wordt gedaan en de focus op de exploitatie van de trampoline kan worden gericht. Het plezier van de kinderen geeft daarbij veel werkvoldoening.

Inspelen op ontwikkelingen

Zelf ondertussen ook twee wolken van kinderen opvoedend groeit het besef aan belang van voldoende lichaamsbeweging voor de kleintjes. Opgroeiend in een tijd van veel tv kijken en computerspelletjes spelen, schiet het lekker buitenspelen, ravotten en daarmee bewegen er nogal eens bij in. Bevindingen die doorslaggevend zijn bij een volgende stap in de bedrijfsvoering, als in de Donky Kong een attractie vol spel en spanning word gevonden. Een bijzonder avontuurlijke attractie vol klim en klauter uitdagingen waarmee voor één seizoen werd gereisd. Uiteraard, daarbij werd ook Helmond aangedaan.

“Kinderen zijn toch wel
het dankbaarste publiek”

De trampoline blijft toch de favoriet en besloten wordt de Donky Kong vaarwel te zeggen.  “Kinderen zijn toch wel het dankbaarste publiek“, zegt Klaas. “Een lachend, blij kindergezicht is voor mij een bijzonder grote beloning in mijn bedrijfsvoering en zou ik voor geen goud willen missen. Daarom ook zijn wij, na het al tien jaar lang exploiteren van deze attractie, nog altijd bijzonder content met de ooit gemaakte keuze en hebben wij totaal niet de behoefte om te wijzigingen.

 

Salto-TrampolineIn de prijzen

Met enige trots vertelt Klaas over de prijs die ze verleden jaar ten deel viel. De Helmondse kermisjury was onder de indruk van de uitstraling en wijze van exploiteren en beloonde dat met een heuse kermisprijs. De kinderen worden bijzonder goed bijgestaan en dat gaat verder dan het in het tuigje hijsen voor aanvang van de “spring en beweeg sessie”. Als de drukte het toelaat wordt ook gepoogd te helpen bij het maken van een salto, voor nog meer trampoline pret.

In de winterperiode, als er geen kermissen zijn, wordt zeker niet stil gezeten. Bakt vader/ schoonvader Harrie zijn oliebollen in het centrum van Helmond waar hij al vanaf november is te vinden, ook Klaas en Peggy bakken ze in de wintermaanden lekker bruin in hun kraam, te vinden in Amsterdam. Dat doen ze zo goed dat ze afgelopen december zijn uitgeroepen tot beste oliebollenbakker van Amsterdam.

Helmond is blij om deze topondernemers ook dit voorjaar weer te mogen begroeten. 

“Spring is lekker in the air”, zullen we maar zeggen!

trampoline-ballen

Interview exploitant Boesveld

Met 15 jaar al eigen ondernemer

Heroes-City-LogoBeleef het avontuur in Heroes City

Hij zit midden in zijn tienerjaren als met een eerste attractie zelfstandig op reis wordt gegaan. Michel Boesveld, de jongste zoon van wijlen Tommy Boesveld Sr., is een ondernemende bink en verlaat “het nest” dus al op jonge leeftijd. In het gesprek dat wij met hem voeren vallen we van de ene in de andere verbazing als we na zijn jonge leeftijd ook de bestemming van zijn eerste avontuur vernemen. Parijs is namelijk niet gelijk de eerste plaats waaraan wij dachten bij een eerste stap naar zelfstandigheid. Drie maanden lang verbleef hij er en runde daar de attractie “Temple of Doom”. Een zaak waar ook zijn vader ooit mee reisde. Ondertussen zijn we een flink aantal jaren en enkele zaken verder. Na het Temple of Doom avontuur is Michel ook nog met een Roll-Over en een Bungee op de kermis verschenen. Beide zaken vallen onder het zogenaamde grootvermaak. Absolute spektakelzaken waar velen liever met beide
benen op de grond naar kijken maar
Thrillseekers het liefst meerdere
malen in gaan.

X-Factory

X-Factory

X-Factory nog altijd een hit

De X-Factory, Michel’s volgende parade-paardje, is al vanaf zijn eerste verschijnen een groot succes op de Nederlandse kermis. Uiteraard is deze attractie ook steevast op de Helmondse kermis te vinden. In een bank met kuipjes worden de passagiers heen en weer geslingerd en dat in variabele snelheden. Plots komen, ogenschijnlijk vanuit het niets, fonteinen met water omhoog, terwijl de bank in een schuinere positie komt te staan. Het spel met het water leverde de attractie grote bekendheid en een enkele passagier een nat pak op. Nog altijd razend populair is de X-Factory een grote hit gebleken. Michel lijkt daar een neus voor te hebben want, opnieuw is een topattractie ontwikkeld. Inspelend op het voornemen om vaders werk voort te zetten is deze winter namelijk hard gewerkt aan zijn allernieuwste aanwinst, dat we nu al rustig een unieke zaak voor het gehele Nederlandse kermisbedrijf durven te noemen.

Heroes-City-ingepaktHeroes City, een stad vol avontuur en beroemde striphelden

We kunnen het het beste omschrijven als een fantasiewereld vol te overwinnen obstakels en hindernissen. Heroes City is spannend, avontuurlijk en is een attractie waaraan actief moet worden deelgenomen. Lopende banden, draaitonnen, wiebelbruggen, glijbanen en meer, als een absolute familieattractie wordt met al die lichaamsbeweging gelijk ook nog aan de conditie gewerkt.

 

HulkHeroes City is een kolossaal funhouse dat, met alom bekende striphelden gethematiseerd, een hedendaagse stoere look heeft gekregen. Het zal mede daarom tot de verbeelding spreken van jong en oud.

De zaak is van de allernieuwste LED-verlichting voorzien. Hierdoor maakt Heroes City bij avond een verpletterende indruk. Is het niet de verlichting dan zal de 4 meter hoge Hulk grote indruk maken op het publiek. Het is dé blikvanger in deze stad van verdwalen, ontdekken en overwinnen. Met een geheel eigen en onderscheidend karakter is Heroes City een absolute aanwinst op de kermis in Helmond.

Heroes-City-LQ

***

Met gepaste trots en ervan overtuigd dat vader Boesveld boven trots meekijkt, heet Michel u van harte welkom in de wereld van striphelden en avontuur. Laat u meevoeren en verrassen in een stad waarin u, tijdens uw weg naar de uitgang, zo maar verdwalen kunt.

wegafsluitingWegafsluitingen

Van maandag 21 maart (vanaf 18.00 uur) tot en met 4 april zijn het einde van de Noord Koninginnewal, Ameidewal en gedeelte van Watermolenwal afgesloten voor het verkeer. De City parkeergarage is bereikbaar via de Torenstraat en Watermolenweg.

Bewoners van de afgesloten wegen kunnen hun huis tijdens de kermisdagen beperkt met de auto bereiken voor het laden en lossen van bijvoorbeeld boodschappen.

parkeerlogoParkeren

Op de parkeerplaatsen en -terreinen op straat gelden de normale betaaltijden. Op parkeerterrein Ameidewal kan tijdens de kermis niet worden geparkeerd. De bewaakte parkeergarages Doorn-eind en City zijn tijdens de kermisdagen extra lang open, evenals de bewaakte fietsenstallingen Doorneind en Speelhuisplein.

Voor parkeergarage Boscotondo en de fietsenstalling Kasteel Traverse (Parkweg) gelden de normale openingstijden. In alle parkeergarages en fietsenstallingen gelden de normale tarieven. Bij de ingangen van de gemeentelijke parkeergarages en fietsenstallingen vindt u een overzicht van de openingstijden tijdens de kermisperiode.

marktMarkten

De woensdagmarkt van 23 en 30 maart verhuizen naar Noord Koninginnewal. De zaterdagmarkt van 26 maart en 2 april wordt verplaatst naar de Kanaaldijk N.O.

Terugblik voorjaarskermis Helmond 2015

kermishelmond.nl-orange

Kermiskranten archief:

 

Deze kermiskrant is ontwikkeld in opdracht van:

Gemeente Helmond


Logo-Gemeente-Helmond

 

Realisatie door:

Frank Veldkamp Fair Design
Groot Creatieve Media


Logo-Frank-Veldkamp-Fair-Design


Logo-Justin-Groot-Creatieve-Media

 

Meer info:

www.onlinekermiskrant.nl